Atasi ‘Stress’ Melalui Terapi Visualisasi


Salah satu teknik untuk memberikan motivasi kepada murid adalah dengan memberikan mereka untuk membayangkan kejayaan, emosi, perasaan dan sebagainya . Proses visualisasi ini akan membantu guru dan murid mengawal kelas serta mengalakkan penglibatan murid.

Selain daripada itu, penggunaan proses ini akan memberikan murid menggunakan 100% imaginasi mereka untuk terlibat di dalam aktiviti yang dirancang oleh guru. Selanjutnya boleh disaksikan video yang dirakamkan oleh seorang guru di dalam menggunakan kaedah visualisasi di dalam bilik darjah.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LHqdJXqNiJc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Hakcipta Terpelihara 2016 - 2020 © Mohd Firhan Bin Asilin (Team Robot RPH) [+60128415711]. Segala kandungannya termasuk maklumat, teks, imej, grafik, fail suara, fail video dan susunannya serta bahan-bahannya ialah hak milik Mohd Firhan Bin Asilin kecuali dinyatakan sebaliknya. Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekali pun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada En Mohd Firhan Bin Asilin.