Ketahui Rahsia 'SLIM' Selepas Bersalin

May 29, 2017

 

Antara tips yang boleh dikongsikan bersama dengan rakan-rakan yang bakal bersalin pada bulan ini sehinggalah bulan depan , ini termasuklah isteri admin ni :-) . Baiklah kita teruskan dengan tips yang pertama

 

 

1.  Penyusuan Susu Ibu -

 

Ramai wanita yang melahirkan anak sentiasa berusaha untuk menghilangan berat badan mereka. Apa yang pasti secara amnya ramai wanita tidak menyedari hakikat bahawa menyusukan bayi bukan sahaja dapat membantu menyediakan bayi dengan vitamin dan nutrien penting, tetapi juga boleh membantu dalam proses mengurangkan berat badan mereka selepas bersalin.

 

 

2. Minum Banyak Air -

 

Minum banyak air adalah salah satu cara lagi yang boleh membantu untuk mengurangkan berat badan seorang ibu selepas bersalin. Bagaimana ini boleh terjadi? Dan secara realitinya, bagaimana masalah mengurangkan berat badan ini boleh berlaku dengan menggunakan kaedah ini? Mari kita menggali ke dalam isu ini.

 

Perkara pertama, anda perlu memahami bahawa air tidak mempunyai kalori. Kita tidak bercakap tentang air yang istimewa yang mungkin anda beli di kedai runcit yang mengandungi gula atau bahan tambahan yang mengandungi kalori. Air yang kita merujuk kepada air asas yang datang terus dari paip. Ini adalah disebabkan kandungan air yang mempunyai 0% kalori.

 

 

3. Makanan Seimbang

 

Seterusnya, ramai wanita yang berminat untuk mengurangkan berat badan selepas bersalin kadang-kadang akan membuat kesilapan dimana mengurangkan jumlah makanan yang mereka makan dengan cara yang tidak sihat. Dalam erti kata lain, ia sebenarnya tidak boleh secara drastik mengurangkan makanan jika anda benar-benar berminat untuk mengurangkan berat badan.

 

 

Penutup

 

 

Untuk mendapatkan maklumat lanjut bolehlah hubungi saya untuk mendapatkan  12 Ebook+5 Tip kembali Slim Selepas Bersalin yang boleh dijual semula dengan kadar yang amat berpatutan. Untuk pertanyaan lanjut boleh <Klik Sini>

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

# RPT (Semakan Pasca Covid) Tahun 2020 bagi Minggu 27 hingga 48

July 18, 2020

1/10
Please reload

Recent Posts

March 10, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square